Tip voor regenachtige dagen: het dinomuseum

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, bij kinderen beter bekend als  ‘het dinomuseum’, is een ideale bestemming voor een regenachtige vakantiedag. De naam klinkt nog een beetje stoffig, maar het museum zelf kreeg een grondige update. Zelfs kinderen die niet echt iets hebben met natuur of wetenschap worden hier door de levendige displays geboeid.


Dinoskeletten

Dankzij levensechte evocaties van andere plaatsen en tijden, interactieve spelletjes en doe-hoekjes verveelt je kind zich hier geen minuut. Het meest imposante deel van het museum is de monumentale zaal met de dinoskeletten, de grootste verzameling van Europa met meer dan dertig complete skeletten en nog veel meer fragmenten, waaronder enkele authentieke schedels. De steenkoolmijn van Bernissart, waar iguanodons werden gevonden, werd nagebouwd en je kunt met eigen ogen zien hoe de opgravingen verliepen.

De galerij van de evolutie

In de galerij van de evolutie maak je een reis door de tijd en zie je hoe het leven op aarde is ontstaan. Honderden fossielen en opgezette dieren getuigen van de biodiversiteit. De galerij stopt niet bij het heden: een groot deel van de tentoonstelling is gewijd aan de toekomst, en hoe levende wezens er zouden kunnen uitzien over miljoenen jaren.

Van mensen en mammoeten

Hier kun je de evolutie van de mens stap voor stap volgen, van de Australopithecus over de Cro Magnon mens tot de hedendaagse man en vrouw. Het leven van onze voorouders wordt levensecht in beeld gebracht, inclusief de gevaarlijke dieren die zij dagelijks tegenkwamen zoals de mammoet en de holenleeuw.

 


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?