Meer natuur en bos voor toeristen in Vlaanderen

Het ‘Agentschap voor Natuur en Bos’ en ‘Toerisme Vlaanderen’ gaan samenwerken om de Vlaamse natuurdomeinen aantrekkelijker te maken voor toeristen.

 


Beide agentschappen ondertekenden daarvoor begin december een samenwerkingsovereenkomst in het kasteel van Horst. De bedoeling is de gebieden ook toegankelijker te maken. Een belangrijk punt is wel dat de natuur daar niet mag onder lijden. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en Toerisme Vlaanderen zijn er echter van overtuigd dat dit mogelijk is als men het verstandig aanpakt en de ecologische draagkracht van een domein zorgvuldig bewaakt. Met dat doel leggen beide agentschappen hun expertise samen.

Twee concrete voorbeelden waarover Toerisme Vlaanderen en het ANB nu al gaan samenwerken en overleggen, zijn het project in het Zoniënwoud en Bosland in Noord-Limburg.

"Vroeger lagen verspreid over het Zoniënwoud een 80-tal parkings van waaruit mensen toegang hadden tot het woud. Die instroom willen we met de aanleg van een toegangspoort beter organiseren", zegt Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het ANB. "Van daaruit vertrekken wandel-, fiets- en ruiterpaden. De toegangspoort bundelt verschillende faciliteiten die de service verbeteren, zoals een parking en een toeristisch infocentrum”.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?