Kies voor een milieuvriendelijk trouwkleed!

Een bruidskleed is heel duur. Misschien vind je het onzin om zo veel geld uit te geven aan kleding die je maar 8 uur gaat dragen? Kies dan voor een milieuvriendelijk en goedkoper alternatief.
 


Een trouwkleed is het tegengestelde van duurzaam. Het is vaak gemaakt uit synthetische stof en je draagt het slechts één dag. Wat een onzin om dan zo veel geld uit te geven! Gelukkig bestaan er een paar alternatieven voor de klassieke dure bruidsjurk. Deze zijn duurzamer, goedkoper en even mooi als de anderen.

Tweedehands

Een tweedehands kleed kopen is een uitstekend gebaar, én voor het milieu én voor je portemonnee. Weet je dat sommige jurken zelfs nooit werden gebruikt? En ook al werden ze gedragen, dan was dat maar voor één dag, en dan zijn ze natuurlijk nog steeds in perfecte staat. Hoeveel kost zo'n jurk? Ongeveer de helft van een nieuwe trouwjurk!

Waar vind je ze? In gespecialiseerde winkels, tweedehandsboetieken, eBay,...!

Personaliseren

Misschien heeft je moeder haar eigen trouwkleed voorgesteld? Je wil het graag dragen, maar je zou toch iets 'hipper' willen? Dat is mogelijk en ook heel gemakkelijk. Je hoeft het kleed gewoon wat aan te passen aan je eigen stijl. Kies een stof die je mooi vindt, een paar steentjes of linten en vraag een kleermaker om ze op de oude jurk te naaien. Als het nodig is, kan hij ook het model een beetje hernemen.

Ecovriendelijke materialen

Koop je toch een nieuw kleed? Denk dan op een ecologische manier en vermijd synthetische vezels. Ontwerpers geven steeds meer aandacht aan natuurlijke vezels.

Je vindt bruidsjurken gemaakt uit hennep, biokatoen en zelfs gerecycleerd plastic!  Tegenwoordig is melkvezel één van de favoriete stoffen van de ecovriendelijke ontwerpers. De stof is antibacterieel en verrijkt je huid terwijl je het kleed draagt!

Ten slotte zal je binnenkort misschien zelfs oplosbare trouwjurken in de winkels vinden. Studenten aan de Hallamuniversiteit in Sheffield in het Verenigd Koninkrijk hebben een prototype ontworpen dat oplost in water. Enig probleem dus: het kleed is niet bestand tegen regen. En in België is dat niet erg praktisch ...

Melody De Visscher









© Vivat.be 2020