J&JOY, Belgische en verantwoordelijke poloshirts

J&JOY werd opgericht door een jonge Belg. Het merk biedt trendy poloshirts met extreme kleuren voor kinderen en volwassenen. Opmerkelijk: ze zijn 'Made in Dignity', dit betekent dat ze gemaakt zijn in fabrieken die de rechten van de werknemers respecteren. Het merk is ook actief in sociale projecten in India.


Het hoofdconcept van de reeks J&JOY gaat erom om het poloshirt onder de loep te nemen. Extreme kleuren, brede prints en een ‘washed out’ look maken deze hemden leuk en trendy. Het zijn, volgens oprichter Pierre Hamblenne, kleine details die het verschil maken. Naar onze mening is wat echt het verschil maakt eerder dat Pierre Hamblenne een waardevolle man is. Z'n kledinglijn wordt gemaakt in fabrieken waar fairtrade wordt toegepast.

Er worden enkel werknemers aangeworven die minimum 16 jaar oud zijn en die nooit meer uren presteren dan bepaald in de internationale arbeidswet. Alle fabrieken zijn gewaarmerkt door de ILO (International Labor Organisation) die voor eerlijke handel staat. J&JOY financiert ook projecten in India.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?