De tien ultieme chick-flicks

5. It Happened One Night (1934, Frank Capra). Deze oer-screwball comedy die vijf Oscars won in 1934 is grappig, intelligent, een beetje romantisch en maar een heel klein beetje gedateerd. Een verwend, eigenwijs rijkeluismeisje loopt weg om te trouwen en komt onderweg zichzelf en de man van haar dromen tegen. Wie niet houdt van zwart-wit films vindt een equivalent, zij het dan van minder niveau, bij What Women Want (2000, Nancy Meyers), al wordt de plot hier omgekeerd: Mel Gibson is een succesvolle womanizer die plots de gedachten van vrouwen kan lezen en hierdoor tot nieuwe inzichten komt in zijn eigen karakter. En passant vindt hij, u raadde het al, de vrouw van zijn leven.

6. Pillow Talk (1959, Michael Gordon). De ongelooflijke charme van Rock Hudson maken het gebrek eraan bij Doris Day ruimschoots goed in deze situation comedy die enkele fantastische slapstickmomenten bevat. De tandem Hudson-Day deed het allemaal nog eens over in Lover come Back, (1961, Delbert Mann) en in Send me No Flowers (1964, Norman Jewison), maar geen van beide zijn zo grappig als Pillow Talk.

7. Moonstruck (1987, Norman Jewison) Ontroerende en grappige karakters in deze romantische komedie met Cher, die in een driehoeksverhouding zit met Danny Aiello en Nicholas Cage. Daarnaast zijn er een pak grappige, romantische nevenintriges en ook puik acteerwerk dat ervoor zorgt dat je de film makkelijk twee keer na elkaar zou kunnen bekijken. Zelfs geschikt voor de meer gevoelige man!


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?