De tien ultieme chick-flicks

Manlief naar het voetbal of naar een vergadering?  Roep dochters, zussen en vriendinnen bij elkaar, nestel je voor je toestel met een fles wijn en een doos chocolaatjes en stop een heerlijke chick-flick in de dvd-speler. De tien leukste, grappigste, en meest triestige ‘vrouwenfilms’ op een rijtje:


1. Breakfast at Tiffany’s. (1961, Blake Edwards) De onbetwiste nummer 1 der chick-flicks met mooie liedjes, prachtige outfits, grappige momenten en huilmomenten, en natuurlijk het obligate happy end. Voor anderhalf uur zijn we zelf even de übercharmante Holly Golightly die alle mannenharten sneller doet slaan. Een goeie vervanger (ook met Audrey Hepburn) die hier opnieuw een gesofisticeerd meisje neerzet dat geplaagd wordt door hormonen en in een onmogelijke liefdesrelatie verzeilt, is Sabrina (1954, Billy Wilder).

2. Bridget Jones’ diary (2001, Sharon McGuire) Verpersoonlijken wordt natuurlijk wel erg gemakkelijk wanneer de heldin met dezelfde kwaaltjes kampt als de meesten onder ons: permanent op dieet, hopeloos verliefd op haar baas en in een semipermanente staat van verlegenheid gebracht door haar eigen klunzigheid. De film is een pak luchtiger dan de vorige, maar er zit genoeg romantiek in om ons toch een onvervalst ‘feel good’ moment te bezorgen aan het eind.

3. Brief Encounter (1946, David Lean) Voor een potje intens janken en diep ongelukkig zijn in zwart/wit. Twee getrouwde mensen ontmoeten elkaar, worden verliefd, maar beseffen dat hun liefde onmogelijk is. Voorzie na deze film best een extra doos Kleenex en een tweede, vrolijkere film.

4. Sleepless in Seattle (1993, Nora Ephron) Het succesrecept van Nora Ephron: Meg Ryan, die voor de tragikomische noot zorgt, en Tom Hanks, de ideale schoonzoon, zorgen voor een kabbelend anderhalf uurtje (glim)lachen en op het einde komt alles goed. He gets the girl. Te vervangen door You’ve got mail (1998, Nora Ephron): zelfde regisseuse, zelfde hoofdrolspelers, zelfde recept. Zet Billy Crystal in de plaats van Tom Hanks en de humor bereikt nieuwe hoogten in When Harry met Sally (1989, Rob Reiner): beter, snediger, sneller.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?