Duurzame voeding

Leefmilieu Brussel lanceert voor de tweede keer een projectoproep voor initiatieven op het gebied van duurzame voeding. De focus richt zich op particulieren maar ook op bedrijven, verenigingen en administraties. De financiële steun kan oplopen tot 15.000 euro.


Wat is duurzame voeding? Het is een evenwichtig bord met meer granen, peulvruchten, groenten en fruit, en minder vlees, dierlijke eiwitten, bereide maaltijden, zoute en zoete snacks.

Vorig jaar stelde het kabinet van Brussels Minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck een actieprogramma 'Duurzame voeding’ op. In dit kader had Leefmilieu Brussel een projectoproep gelanceerd om initiatieven op het gebied van duurzame voeding te ondersteunen. Dit jaar besliste de organisatie de oproep te hernieuwen. Iedereen (behalve scholen) die een project wil indienen, mag dat. De acties van de projecten kunnen binnen elke schakel van de voedselketen plaatsvinden: productie, transport, aankoop, consumptie, enzovoort.

Ga je bewust om met het leefmilieu en met duurzame voeding en wens je tot actie over te gaan om je omgeving te sensibiliseren of concrete acties voeren? Start je graag een project omtrent lokale en seizoensgebonden producten, afkomstig uit biologische landbouw, korte circuits of eerlijke handel? Dan is dit zeker iets voor jou!

Je kan je kandidatuur via e-mail of per brief indienen tot woensdag 19 september, om 10 uur. Indien je geselecteerd wordt, dan maak je kans op financiële steun van maximum 15.000 euro.

Het beschrijvend document met de deelneemcriteria

www.leefmilieubrussel.be/uploadedFiles/Contenu_du_site/News/Projectoproep_Duurzame_voeding_2012.doc?langtype=2067

Het kandidaatstellingsformulier downloaden

www.leefmilieubrussel.be/uploadedFiles/Contenu_du_site/News/Kandidatuurdossier_Projectoproep_Duurzame_voeding2012.doc?
langtype=2067

Melody De Visscher









© Vivat.be 2020