Het groene interview van Hugh Grant

Vrouwen zijn dol op Hugh Grant. Misschien vanwege z'n ironisch humor, z'n natuurlijke charme of z'n ’puppy’-blik. Vandaag de dag is de Britse acteur minder bezig met film dan met z'n hobby: auto's. Ook al is het niet de meest milieuvriendelijke liefhebberij, toch vergeet hij niet op z'n ecologische voetafdruk te letten.


Vroeger was u bekend omdat u constant draaide. Tegenwoordig bent u meer discreet. Waarom?

Hugh Grant : «Ik ben van interesse veranderd. Vandaag ben ik meer geïnteresseerd in auto's. Ik koop, test en verkoop ze. Ik ben een regelmatige bezoeker geworden van de Ferrarifabriek in Maranello. Ik geef er wel niet altijd geld uit, soms ga ik alleen maar om nieuwe modellen te ontdekken en voor een praatje met de technici. Bovendien neem ik ook meer tijd om GP’s in de Formule 1 bij te wonen.

Ik houd zoveel van deze sfeer als van die op de filmset. Het is een beetje mijn manier om mijn ‘midlife crisis’ (Hugh is 52 jaar oud) door te maken».

Het is niet echt een politiek correcte hobby ; het gaat in tegen het huidige milieuvriendelijke politieke discours, maar u bent blijkbaar niet bang om voor uw smaak uit te komen?

Hugh Grant : «Ik ben geen predikant voor de auto als transportmiddel. Ik houd van wagens als voorwerp en zelfs als kunstwerk. Eigenlijk blijven de meeste van mijn auto's in mijn garage! En als ik rijd, probeer ik op een verantwoordelijke manier te verbruiken».

Probeert u voor de rest ook bewust te verbruiken?

Hugh Grant : «Ik moet toegeven dat ik niet de beste ben in bewust verbruiken, maar ik werk eraan! Ik verplicht mezelf om de etiketten te lezen om na te gaan of de producten die ik koop niet van het andere einde van de aarde komen en dus reusachtige CO2-hoeveelheden hebben uitgestoot.»


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?